Ervaringen

Ben je wel eens bij mij geweest voor een gesprek en vind je het leuk om jouw ervaring met mij en mijn werkwijze met anderen te delen, stuur me dan een mailtje, dan zorg ik dat jouw verhaal op de site komt. Misschien geeft jouw ervaring andere mensen moed om te besluiten zich te bevrijden van dat waar ze mee zitten.
Vanzelfsprekend hoef je de inhoud van onze gesprekken niet op te schrijven, dat blijft privé!

Loslaten
Ik kwam bij Marjan via Samantha en ik was heel erg zenuwachtig; ik zat vast, er was iets wat me niet los liet, mijn gedachten, mijn opvoeding, mijn huwelijk, overal voelde ik me schuldig over. Niet goed genoeg, weinig zelfvertrouwen, want wat ik voelde mocht ik niet voelen en toen kwamen Marjan en ik in gesprek over loslaten, een ieder zijn/haar eigen leven laten leven en wat vond ik het moeilijk om iemand te vertrouwen zo vaak al op mijn mond gegaan, te weinig vertrouwen op je gevoel, niet luisteren. Zo apart dat ik dat niet mocht van mezelf.
En nu, na een aantal gesprekken, voel ik me vreemd en moet ik wennen aan mezelf, maar weet ik dat ik een mooi, lief en prachtig mens ben en dat ik heel tevreden met mezelf mag zijn. Zo prachtig, dat ik verbaasd ben met alles wat er gebeurt.
Ik ben nog steeds in ontwikkeling, ook omdat ik meer de waarheid durf te zeggen en dat vind ik het moeilijkst, want het is niet altijd fijn om dingen te zeggen en te doen, maar het voelt goed, dus "go with the flow" en niet meer terug willen en niet meer kunnen zijn in het oude, vertrouwen krijgen in mezelf, ik mag leven, zo als ik dat wil maar nog steeds niet doe. 
Ik ben onderweg, fijn gevoel. Soms ben ik heel moe en denk: ik doe het niet meer, maar er is iets wat sterker is en ik luister, niet verantwoordelijk zijn voor anderen maar voor mezelf, laat de anderen maar hun eigen leven hebben, ik doe het op mijn eigen wijze. Nog veel te doen maar ik ben onderweg. Dikke knuffel en groetjes van José.

In je kracht
Na mijn drempel ver te hebben overschreden nam ik contact op. Zoekend naar een vrouwelijk persoon met inlevend gevoel! Dat heb ik gevonden bij jou. Ik voelde me op mijn gemak en voelde me gehoord in mijn verhaal. En dat was voor mij op dat moment het belangrijkste. Ik wilde graag gehoord en gespiegeld worden. Ik ben nog zoekende naar mijn optimale kracht, maar mocht ik het even niet meer weten, is het fijn te weten dat ik iemand heb om op terug te vallen. Liefs Anouk

Herinneren
Hoi Marjan,
Wat voor mij zo bijzonder was, was dat jij met liet zien dat alle oplossingen al in mijzelf aanwezig waren. Daarom voelde het echt van mij en niet door iemand (een therapeut ofzo) aangereikt vanuit zijn eigen ervaring. Daarom voelde het ook extra sterk: ik was niet ondergeschikt aan iemand of zwak, maar ik had de mogelijkheid om uit mijn eigen wijsheid te putten. Het leek alsof ik me de dingen opeens weer herinnerde. Heel speciaal.
Ik hoop dat ik het duidelijk uitgelegd heb, maar misschien moeten mensen het gewoon zelf ervaren om precies te weten wat ik bedoel ..
Kus, Jeanet

Spiritualiteit
Hoi Marjan,
Wat mij heel erg heeft geholpen was dat we gewoon in jouw (oergezellige) huiskamer zaten, met Tommy (de hond) en Max (de kat) die er lekker bij lagen. En samen dronken we een kopje kruidenthee. Dit haalde voor mij de drempel direct weg.
Mijn probleem was dat ik met niemand over mijn spiritualiteit durfde en kon praten. Hierdoor werd ik onzeker over alles wat me overkwam en kreeg ik er zelfs een naar gevoel bij.
Het was fijn om er met jou over te kunnen praten; jij vindt niks gek en bent heel veel gewend had ik het idee. Dat praatte lekker makkelijk.
Hoewel ik nog wel veel vaker bij jou op de thee had willen komen, kon ik er - na een aantal keer bij jou te zijn geweest - veel beter mee omgaan en dat is tot op de dag van vandaag alleen maar beter geworden.
Dank je wel en een knuffel van Patty

Tijd voor mezelf
Hoi Marjan,
Doordat ik moeder ben van 5 kinderen, is het bij ons thuis meestal hartstikke druk. Hoewel ik veel van mijn kinderen houd, werd het de laatste tijd steeds moeilijker om tijd voor mezelf vrij te maken. Dan moest ik weer met huiswerk helpen, dan moest er weer een naar voetballen, zwemles, paardrijles, vioolles en ga zo maar door. Omdat mijn man de hele dag werkt, vond hij het 's avonds fijn om te relaxen. Ik had noot tijd voor mezelf om eens iets leuks te doen. Ik werd steeds chagerijniger en kon iedereen wel achter het behang plakken. Er moest echt iets gebeuren, want dit trok ik niet langer.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik toen ik bij jou kwam wel stiekem hoopte op een oplossing, maar absoluut niet wist of die er wel was. Ik kon me niet voorstellen dat jij dat wel zou weten. Maar niets was minder waar. Je hebt me laten zien dat - wanneer je meer rekening gaat houden met jezelf - je omgeving als vanzelf meer rekening met jou gaat houden. Nooit gedacht dat ik nog eens gewoon naar zangles zou kunnen gaan, maar dat kan nu lekker wel. Ik doe leuke dingen en het lijkt opeens allemaal zo vanzelfsprekend. Superfijn! Nogmaals bedankt!
Groetjes,
Helen

Kwartjes
Lieve Marjan,
Met veel dankbaarheid kijk ik terug op onze gesprekken samen. Wat heb je me veel nieuwe inzichten gegeven. De manier waarop je de dingen vertelt en uitlegt is zo duidelijk en beeldend dat de kwartjes maar bleven vallen. Ik voelde een diepe verbondenheid tijdens de keren dat ik bij je was. Je bent een warme vrouw met een zeer groot invoelend vermogen en je gaf me elke keer weer het gevoel dat ik uniek ben en goed zoals ik ben.
Heel hartelijk bedankt daarvoor. Ik hoop je weer eens te zien.
Lieve groetjes,
Merel

Ziel
Lieve Marjan,
In eerste instantie had ik geen beeld bij 'Van ziel tot ziel'. Wel intrigeerde het me. Wat is de ziel eigenlijk precies en hoe kun je daar bij komen en wat kan je er vervolgens mee? Op je website leg je het op zich goed uit, maar toch moest ik het ervaren om te voelen hoe dichtbij je ziel eigenlijk is.
Jij hebt de gave om met jouw ziel een lijntje te leggen naar mijn ziel. Maar je zei erbij dat dat alleen mogelijk was als mijn ziel daarvoor open stond, er als het ware toestemming voor gaf. Dat vond ik wel fijn, want dat gaf me het gevoel dat ik zelf de baas bleef en dat jij niet zomaar in me kon kijken.
Dat wat jij toen beschreef, ging niet meer over mij als mens, maar over mij als unieke, perfecte ziel met alle mogelijkheden en wijsheid die daarbij horen en dat was prachtig! Ik was zo blij en voelde opeens weer wie ik daadwerkelijk ben. Wat doen we onszelf als mens toch allemaal aan he? We beperken onszelf en we kraken onszelf af omdat we geen contact meer weten te leggen met ons diepste wezen.
Ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen, het heeft mij leven verrijkt!
Liefs,
Anne

Relatie
Hallo Marjan,
Een vriendin van mijn vrouw maakte mij attent op jouw site. Ik las alles aandachtig door en voelde me erdoor geraakt.
Omdat ik op dat moment een moeilijke tijd doormaakte in mijn relatie, maakte ik een afspraak met je.
Wat me opviel was dat je met jou heel gemakkelijk kunt praten. Je bent net een hele goede vriendin. Je kunt goed luisteren en je vragen zijn to-the-point. Daardoor zaten we al heel gauw op de kern van het probleem. Van daaruit zijn we in een aantal gesprekken aan een voor mij heel nieuw denkpatroon gaan werken. Je bent vooral heel oplossingsgericht en praktisch en bekijkt alles steeds vanuit een verrassend gezichtspunt. Op dit moment ben ik bezig met het ervaren en in de praktijk brengen van alle nieuwe verworvenheden en ik hoop je gauw weer te kunnen bijpraten.
Groeten,
Peter

Eigenwaarde
Lieve Marjan, heel graag wilde ik een gesprek "van ziel tot ziel". Er waren een aantal dingen die maar in mezelf rond bleven draaien, zonder dat ik er zelf nog een uitweg uit kon vinden.
Jij gaf aan dat je op een bepaalde manier kijkt naar de dingen en dat bleek inderdaad zo te zijn. Wat heerlijk om eindelijk eens iemand te ontmoeten die zonder oordeel naar mij keek. Zelfs ikzelf keek altijd beoordelend naar mezelf. Jij deed dat niet. Ik voelde me goed zoals ik was en durfde daarom te praten over alles w at me diep van binnen bezighield.
Dit heeft geholpen om alles op een rijtje te kunnen zetten. Daardoor kan ik nu op een nieuwe manier naar mezelf kijken. Dit heeft bevrijdend gewerkt.
Een hartelijke groet,
José

Lekker gewoon
Hallo Marjan,
Toen ik je site las voelde ik gelijk een klik, maar het duurde toch nog even voordat ik durfde bellen.
Achteraf was dat helemaal niet nodig geweest; had ik je maar eerder gebeld!
Wat je op je site schrijft klopt echt: met twee voeten op de aarde en een lijntje naar boven. Zo ben jij echt, lekker gewoon gebleven.
Ik voelde me vrij om te praten over alles wat me dwars zat (in mijn geval ging dat over faalangst) en jouw bijzondere kijk op de dingen gaf mij allemaal nieuwe inzichten. Dingen die eerst nog op z'n plek moesten vallen, maar gelukkig mocht ik de eerste tijd om de twee weken komen. Dan bekeken we wat er in de tussentijd was gebeurd en wat dat me me gedaan had. Ik voelde me steeds weer een stukje in de goeie richting gaan, helemaal in mijn tempo en op mijn eigen manier.
En op een bepaald moment voelde ik dat ik het te pakken had en dat ik zelf mijn paadje verder kon lopen. Daarom wil ik tegen iedereen die nog aarzelt graag zeggen: verzamel moe en zet de stap gewoon, want het is echt de moeite waard!
Liefs,
Christel

Inzichten
Ik kwam bij Marjan nadat ik er eerst goed over had nagedacht en op haar website had gekeken. Zelf sta ik namelijk ook met beide benen op de rond. Ik had al vele goede adviezen gehad, maar Marjan zorgde door de gesprekken dat ik bepaalde inzichten kreeg, waardoor ik eindelijk bepaalde stappen ging ondernemen.
Ze zeggen wel eens 'wat je van ver haalt is goed' en dat klopt ook nog.
Het waren fijne gesprekken waar ik Marjan nog steeds dankbaar voor ben. Ze oordeelt niet, maar luistert naar je verhaal.
Zij haalt het positieve uit een mens naar boven waardoor de gesprekken prettig verlopen.
Na afloop kreeg ik nog een flesje met Bachbloesem remedie mee naar huis die ik zelf op mijn gevoel mocht uitzoeken.
Lieve groetjes Carin

Aarden
Het was best wel spannend om naar je toe te gaan, maar eenmaal binnen in je huisje voelde het direct heel vertrouwd.
Knus en gezellig met een kopje thee, maar ook een mooie rustige sfeer.
Je leerde me dat ik niet hoefde te 'zweven', maar dat ik controle kon hebben over die gevoelens. Je liet me inzien dat het de moeite waard is om me op een gewone manier te kunnen aarden op de aarde.
Eenmaal thuis begreep ik pas hoe waar dit allemaal voor mij was.
En soms als het me even niet lukt om te aarden, dan denk ik nog wel eens aan je.
Een mooie en wonderlijke ervaring die ik zeker niet zal vergeten.
Lieve groeten, Joke

Diepe behoefte
Na het boek 'Hallo ziel!' te hebben gelezen, wilde ik wel een afspraak met Marjan. Ik vond het een fijn idee dat het geen consult zou zijn waarbij iemand iets met je energie, aura of chakra's zou gaan doen. Ik wilde echt de baas zijn en blijven over wat er zou gebeuren.
Het was een heerlijke ontmoeting. Eigenlijk een gewoon vriendinnengesprek, maar wel een gesprek dat een diepere laag aanraakt. Voor mij heeft het opgeleverd dat ik nu meer vanuit mijn 'ziel' durf te voelen en handelen en het lijkt bovendien alsof dat ook gemakkelijker gaat. In andere woorden, ik durf nu toe te geven aan een diepe behoefte die ik altijd wel voelde, maar waarnaar ik nooit durfde te handelen. En dat geeft ruimte en ook meer zelfvertrouwen!
Dus Marjan, nogmaals bedankt en een lieve kroel voor Tommie en Max ....... en voor jou :)
Sonja

Bokspringen
Hoi Marjan,
Vroeger op de basisschool had ik een leraar die mij met bokspringen, toen ik er niet overheen kwam, stevig beetpakte en me er overheen hielp. Door mijn eigen inzet en zijn hulp ging het toen toch. En na een paar keer kreeg ik meer zelfvertrouwen en lukte het uiteindelijk zonder hulp. 
Zo voelt voor mij een gesprek met jou ook! Ook met dit 2de gesprek ben ik weer een flink eind opgeschoten in een stuk waarin ik in mijn eentje waarschijnlijk een stuk langer had doorgemodderd.
Ik werd gisterenochtend met een glimlach wakker en die glimlach zit er nogsteeds.
Ook mijn gevoel naar Harry is weer goed. Beter dan ooit. Dat je zei dat hij hier was om mij te helpen voelt voor mij zo waar. Ik vond hem al zo'n schat, maar daarnaast voel ik nu ook grote dankbaarheid. Zijn intenties zijn zuiver en hij verdient het dat ik liefdevol met hem omga.
Marjan, het heeft me heel erg goed gedaan. Bedankt!
Liefs,
Miranda